Викенд книга: „Светот не е фабрика за исполнување желби“

„На овој свет немаш шанса да избираш дали ќе бидеш повреден, но имаш шанса да одбереш кој ќе те повреди.“

Фантастични играчки за деца долги само неколку милиметри

„Су Ами“ е семејна компанија од Виетнам, која создава прекрасни и слатки плетени животни, а некои од нив се долги само 6 мм.

Фабриката на кошмарите и стравот

Дали сте свесни какви гримаси правите кога сте преплашени до смрт? „Nightmares Fear Factory“ (Фабриката на кошмарите и стравот) лоцирана крај Нијагарините водопади во Канада, го има одговорот на тоа прашање.