5-те најлесни јазици за учење и извори од кои можете да ги научите

Единствениот проблем е што учењето нов јазик одзема многу време, понекогаш вклучувајќи десетици, па дури и илјадници часови учење.
Датум: 13 Apr 2018

25-те најтешки јазици за учење

Иако многу од тоа зависи од мајчиниот јазик како и други фактори, погледнете листа од јазиците кои им се најтешки на поголемиот број луѓе.
Датум: 27 Feb 2018

3-те јазици кои децата треба да ги научат уште сега за да бидат поуспешни во иднина

Дали сте се запрашале кои јазици ќе биде добро да ги знае вашето дете? За среќа истражувањата имаат одговор и за тоа.
Датум: 07 Jan 2018

Учењето со музика може да ја промени структурата на вашиот мозок

Ова е резултат на едно истражување направено на Универзитетот во Единбург.
Датум: 08 Jul 2017

5 важни вештини што сами треба да си ги научите

Најуспешните луѓе имаат едно заедничко нешто: тие никогаш не престануваат со учење.
Датум: 26 Apr 2017

3 работи што детето ги учи додека е во утробата на мајката

Прочитајте што учат децата додека се во утробата на мајката...

Како да научите странски јазик за 17 дена без ничија помош?

Не е тајна тоа дека најлесниот и најбрзиот начин да се научи нов јазик е посета на земјата каде што тој се зборува.

Што може играњето покер да ве научи за животот?

Како и повеќе други работи, така и покерот може да ве научи многу животни лекции.

5 одлични уреди со чија помош учењето ќе ви биде полесно и помалку нервозно

Подготовката за испити никогаш не била забавна активност. Имено, секогаш постојат некои поинтересни активности кои може да ви го одвлечат вниманието во времето кога треба да учите.

Учете ги вашите деца како да го заштитат својот личен простор

Дали и колку треба да им дозволите на останатите да ви се приближат?

Треба да научите како да се справите со болката, а не да ја игнорирате

Секој од нас мора сам да ја научи болната лекција од сопствениот живот. Никој друг не може да го направи тоа за нас.