Кога е во ред да користите лекови со поминат рок на траење?

Според неколку извештаи лековите ги задржуваат своите способности дури 4 децении по поминување на рокот.
Датум: 02 Apr 2018

20 необични употреби на есенцијалните масла

Секое масло има свои придобивки, па важно е да знаете барем дел од нив.
Датум: 26 Mar 2018

Како безбедно да ги користите јавните тоалети и да го заштитите вашето здравје?

Јавните тоалети не се најчистите места што можете да ги посетите, но понекогаш се случува да бидете принудени да ги користите.
Датум: 19 Feb 2018

Повредно од злато: Маслото кое лекува веќе 5.000 години

Познато е по неговата лековита моќ, но освен црковните обредни палења, неговото користење е многу ретко.
Датум: 07 Jan 2018

4 грешки кои сигурно и вие ги правите со кокосовото масло

Природно е, не бара големо планирање на буџетот, косата ја прави сјајна, а кожата кадифена и негувана. Но, каде грешите?

6 видови пластика кои треба да престанете да ги употребувате уште денес

Со малите промени во нашиот живот и намалената употреба на пластика, ние можеме да направиме голема разлика за нашата околина.
Датум: 06 Sep 2017

Зошто е добро да користите есенцијално масло пред спиење?

Некои луѓе ги користат поради нивните лековити својства, други пак уживаат во нивниот прекрасен мирис.
Датум: 06 Aug 2017

18 магични употреби на вазелинот

Сигурно сте го забележале во многу продавници.
Датум: 05 Jun 2017

Придобивките од аргановото масло

Ова „течно злато“ има моќ да се бори со акни, дијабетес, болести на срцето и црниот дроб, па дури и со ракот.
Датум: 29 May 2017

15 секојдневни работи чија оригинална намена ќе ве изненади

Многу од работите што ги користиме секој ден, порано се употребувале на поинаков начин.

Како се користат менструалните чашки?

Признаваме, овој нов изум е необичен, па сосема е нормално што имате прашања за неговата употреба.
Датум: 21 Mar 2017
, Автор:

10 совети кои ќе ви помогнат да ја усовршите употребата на обратната психологија

Сѐ што треба да кажете е спротивното од она што го посакувате. Звучи примамливо, нели?