11 секојдневни навики што имаат скриено влијание на нашиот изглед

Погледнете некои од најчестите грешки кои ги правите несвесно, но и како да се ослободите од нив.

11 генетски аномалии кои изгледаат прекрасно

Гените и начинот на кои не функционираат правилно прават некои луѓе да изгледаат навистина уникатно. Погледнете 11 генетски мутации кои се навистина неверојатни.

Неверојатните приказни на 10 прекрасни жени од минатото

Овие жени биле убави и знаеле како да го искористат тоа. Нивните животи се опкружени со мистерии и легенди. Погледнете некои од најшармантните жени низ историјата.

Нарушувања во исхраната: Дали идеалите за убавина се вредни за нашето здравје?

Она што е денес поразлично од минатото е тоа што има премногу медиуми кои наметнуваат (лажна) слика на беспрекорна женска убавина.

5 тајни за убавина и нега од Марија Антоанета кои Французинките и ден денес ги користат

Оваа кралица имала неколку свои правила за нега и убавина и тајни заради кои секогаш изгледала беспрекорно.

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Фотографот документирал тела кои не се вклопуваат во рамките на „стандардната убавина“.

16 чудни холивудски трикови за убавина од минатото

Кога станува збор за убавината, малку периоди може да се споредат со гламурот на стариот Холивуд. Но, за да го постигнат тој гламур, жените применувале интересни, а понекогаш и многу чудни трикови за убавина.

Откријте ги тајните за убавина на жените ширум светот

Време е за мала промена во вашата рутина и многу придобивки за вашата кожа.

6 совети кои ќе ви помогнат да изгледате одлично за непланираните важни настани

Често се случуваат неочекувани работи – спонтан одмор, непланирана венчавка на пријателка, ненадејно запросување... Па како да ја исчистите кожата и да се вратите во форма брзо?

5 тајни за фатална убавина од Русинките

Тие насекаде се познати и по својот нежен, светол и беспрекорен тен!

Необични, но ефикасни совети за нега и убавина

Секогаш сме во потрага по некои нови, подобри и уште поефикасни начини за подобрувње на нашата рутина...