Неверојатни минијатурни скулптури кои ќе ве остават без зборови

Секоја скулптура е со неверојатни детали, како минијатурен свет, преполн со живот и приказни.

Импресивна 3Д улична уметност

3Д уличната уметност се создава преку сликање врз дводимензионални улични површини. Овие креации создаваат оптичка илузија кога се набљудуваат од одреден агол.

Чудесни стаклени тридимензионални слики

Кинескиот уметник Xia Xiaowan користи повеќе слоеви на затемнето и осенчано стакло, така трансформирајќи ги дводимензионалните слики во величествени тридимензионални дела.
Датум: 10 Jan 2011
, Автор: