Немојте да ги помешате, траумата не е исто што и лошото искуство

Постојат настани и ситуации кои се трауматични за секого од нас, нè погодуваат длабоко, лично, органски, се сместуваат длабоко и остануваат таму...

Моќта на пенкалото: 5 научни причини да пишувате повеќе

Различни форми на пишување покажале ефекти како подобрување во учењето, намалување на анксиозноста, полесно справување со траума...

Како да се ослободите од психичката болка која ви била нанесена?

Секој во одреден период од својот живот бил повреден. Болката може да биде поголема или помала, некогаш може да се искачи и до степен на траума. Еве некои совети за тоа како побрзо да се ослободите од повредата и лошото чувство.
Датум: 25 окт 2012
, Автор: