Луѓето кои обожаваат лута храна најверојатно се мазохисти

Лутата храна е добра за нашето здравје, но сепак научниците не се сосема сигурно зошто некои луѓе можат да ја толерираат лутината.

Инспиративни цитати од нобеловецот Ели Визел за мирот, толеранцијата и омразата

Тој успеал да го долови ужасот на холокаустот на таков начин што предизвикал сочувство е емпатија кај сите луѓе ширум светот.

Чувајте се: Ова е најопасниот знак во Зодијакот!

Родените во овој хороскопски знак, иако изгледаат мирољубиво, кога се бесни подобро да се тргнете на страна од нив.

4 типови дискриминација во светот против кои треба да продолжиме да се бориме

Не смееме да дозволиме дискриминацијата да се шири ако сакаме да опстанеме како човечки вид.

5 добри навики кои го загорчуваат нашиот живот

Не се само несреќните моменти, лошите периоди и погрешните избори оние кои го загорчуваат нашиот живот и прават да се чувствуваме неуспешно, изгубено, уморно и депресивно.

Зошто сме пофини со странци отколку со луѓето кои ги сакаме?

Дали некогаш сте се нашле во ситуација кога за една иста работа, со странец се однесувате пофино отколку со некој член од вашето семејство?
Датум: 03 Aug 2014

Зошто е убаво да се има брат или сестра?

Прочитајте ги експертските совети на д-р Џејмс Велборн, за битните работи кои децата можат да ги научат од нивните помали или постари браќа и сестри.

Меѓуетничките пријателства се многу корисни за младите

Науката покажува дека пријателствата меѓу припадници на ралични етнички заедници се многу пожелни поради тоа што носат корист за младиот човек.

6 карактеристики кои е добро да ги поседувате

Барањето личности со здрави, позитивни карактеристики може природно да ни помогне да се држиме настрана од оние отровните, кои ни ја заробуваат енергијата или кои прават да се чувствуваме лошо.
Датум: 11 Jan 2012
, Автор: