10 суптилни знаци дека вашето дете тинејџер можеби користи дрога

Ако забележите некој од следниве знаци, побарајте помош од некого и преземете ги потребните мерки...

5 совети што сите тинејџери и тинејџерки треба да ги прочитаат (и добро да ги запомнат!)

Кога сте тинејџери мислите дека знаете сè и никако не ги прифаќате советите од постарите. Но, имајте на ум дека некогаш и тие биле колку вас, и тие поминале низ она што вие го минувате сега.
Датум: 14 Nov 2017

12 моќни совети што секој тинејџер треба да ги прочита

Наближувањето на 20-тите може да биде навистина стресен период, и тоа не само за тинејџерите, туку и за сите околу нив.
Датум: 17 Sep 2017

Штотуку наполнивте 19 години? Прочитајте зошто ова ќе биде најтешката година во вашиот живот

Веќе не сте тинејџери кои се безбедно засолнети во родителската закрила.

Кај паметните деца постои поголема веројатност дека ќе експериментираат со дрога и алкохол

Целта на истражувањето била да се побие верувањето дека тинејџерите со слаб успех на училиште почесто консумираат дрога и алкохол за разлика од нивните одлични соученици.

10 песни кои покажуваат колку е „смешно“ денешното општество

Музика... Ја слушаме секојдневно. Ја слушаме за да се забавуваме, да нè смири кога сме нервозни или да нè развесели кога сме тажни. Но, што вели денешната популарна музика за нас како општество?

10 нешта кои секој родител му ги кажува на своето дете пред излегување

Се сеќавате на изјавите од вашите родители во оние тинејџерски години кога почнавте редовно да излегувате?

25 нешта кои треба да ги знаат оние кои стануваат тинејџери

Како тинејџерите полесно да се справат со промените кои ги доживуваат?

Зошто треба да ве радува ако имате немирни деца?

Тие всушност имаат квалитети поради кои заслужуваат почит и треба да ве радуваат како родители.

Филм: Академија за вампири (Vampire Academy)

Средното училиште никогаш не било потешко...

Книга: „Подмолна убавина“ – Ребека Џејмс

Тинејџерски трилер со сите нишани, приказна за сестринската љубов, пријателите и предизвиците кои со себе ги носат најлудите години од нашите животи...