Зошто е важно да ги пиете лековите на препишаниот или на препорачаниот начин?

Во случај на погрешно пиење на лековите може да дојде до влошување на болеста, потреба за клиничко лекување, па дури и смрт.

8 нешта што можат да ви се случат ако решите да посетите хипнотерапевт

Сè зависи од отвореноста на вашиот мозок да оди на несвесно место и да биде отворен за сугестии.

4 терапии против депресија за кои никогаш не сте помислиле дека би можеле да ви помогнат

Добрите вести се што науката открила нови начини на лечење депресија, од кои како најефикасни се покажале следниве 4...

5 причини зошто боенките се единственото нешто кое ви треба за да се ослободите од стресот

Сите знаеме дека дружбата со најблиските е најефективниот метод за справување со стресот, но постојат и неколку други решенија. Таков е примерот со боенките.

Како да ги отстраните брчките околу устата?

Ова се методите за превенција и терапија на брчките околу устата за секој период од животот.

Древна јапонска терапија со вода: Го прочистува организмот, дава енергија и помага со еден куп болести

Јапонската традиционална медицина препорачува пиење вода веднаш по будењето, како најважна природна здравствена навика.
Датум: 30 мај 2015
, Автор:

9 причини зошто трчањето е најдобрата терапија за вас

Размислувате да почнете со трчање? Погледнете ги овие 9 причини зошто треба да престанете да размислувате и веднаш да почнете...

Зошто понекогаш „терапијата шопинг“ е лоша идеја?

Една нова студија ни покажала дека оваа „терапија“ не само што не ни помага, туку понекогаш може и да предизвика да се чувствуваме полошо.

Можеби звучи лудо, но некогаш, овие лекарски третмани биле прифатени од сите

Лесно е да се заборави зошто луѓето во минатото се плашеле да одат на доктор, медицината била застрашувачка!
Датум: 11 сеп 2014
, Автор:

6 терапии за парови кои можете и самите да ги пробате

Овие вежби не се однесуваат само на дисфункционалните парови. Понекогаш тие можат да послужат и како одлична превентива за спречување на поголеми проблеми кај сите парови.

12 научно докажани факти дека читањето го подобрува животот

Со читањето ни се збогатува вокабуларот, развиваме аналитичко мислење, учиме како подобро да се изразуваме, а може да послужи и како терапија кога поминуваме низ тежок период во животот...
Датум: 05 јул 2013
, Автор: