5 работи од средношколските денови кои ќе му недостигаат на секој бруцош

Пред да го потрошите остатокот од летото во фантазирање за студентските денови, уживајте уште малку во работите кои ги имате.
Датум: 04 Aug 2017

Чек, чек, Стојанче

Откако почнав со студирањето, сфатив дека сиот наш живот се свел на чекање. Чекавме да почне предавањето, да дојде професорот, да ни дадат литература и вежби, чекавме да ни закажат термин за испит...
Датум: 06 Nov 2015
, Автор:

3 причини зошто треба да студирате во странство

Погледнете зошто би требало да одберете да студирате во странство...

Неколку совети за идните студенти: Започнете мудро за да ве следи академски успех!

Она што доаѓа е ново и непознато, па затоа е потребно да бидеме спремни за да знаеме што да очекуваме.
Датум: 04 Sep 2015
, Автор:

6 земји каде што можете да студирате на англиски, бесплатно или со мала партиципација

Разгледајте ги студиските програми во овие шест земји доколку размислувате за студирање во странство.

Како изборот на факултетот влијае врз успехот во кариерата по дипломирањето?

Една нова студија спроведена на 29.560 дипломирани студенти открила дека самиот факултет не влијаел врз нивното задоволство откако завршиле, ниту пак врз нивната ангажираност во работата.

Како студирањето психологија може да ви помогне во животот?

Постојат многу начини на кои дипломата по психологија може да ви помогне, не само во кариерата, туку и во животот воопшто. Еве кои се тие.
Датум: 12 Apr 2014

Зошто да се одлучите за студирање во странство?

Студирањето во странство е искуство кое ве менува, ве прави независни и ве насочува кон искористување на сите скриени потенцијали. Еве кои се и другите добри причини зошто треба да се одлучите на ваков потег.
Датум: 03 Mar 2014

Што сè им било забрането на жените во последниве 100 години?

Гејл Колинс, колумнистка во „Њујорк Тајмс“, во една своја неодамнешна колумна се присетила на времето кога единствен начин жените во САД да добијат кредитна картичка, бил мажот да се потпише како нејзин сопственик.

Астрологијата и изборот на факултет

Огнените знаци се родени да бидат водачи и шефови, водените сакаат работа со луѓе, земјените сакаат да го претворат студирањето во пари, додека воздушните знаци се одлични говорници.