Тој што спие, не е буден: Урнебесни цитати од легендарниот стрип „Алан Форд“

Сигурно ќе се насмевнете на легендарните цитати од Број 1, Алан Форд, Боб Рок, Сер Оливер, Грунф, Џереми и останатите ликови...

Илустрации кои докажуваат колку е тежок животот на една урбана девојка

Касандра Калин е автор на голем број стрипови кои совршено ги илустрираат непријатните ситуации со кои секојдневно се соочуваат урбаните девојки.

Слатки стрипови ни покажуваат дека љубовта е во малите нешта

Што е љубовта? Таа се крие во малите нешта од секојдневниот живот.
Датум: 09 Feb 2016

20 животни лекции кои можеме да ги научиме од мачките

Постојат многу нешта кои ние луѓето можеме да научиме од нашите миленици.
Датум: 14 Jan 2016

Култната песна „Imagine“ од Џон Ленон претставена преку забавни илустрации

Замислете свет во кој сите луѓе ќе бидат еднакви.
Датум: 08 Jan 2016

Ценете го она што го имате: Туѓото ниту е послатко, ниту подобро!

Споредувањето во одредена смисла раѓа љубомора.

Вистината за мачките: Што всушност тие мислат?

Мачките размислуваат со своја глава и ретко го слушаат својот сопственик. А, оваа мачка најдобро ни го доловува целиот нејзин вид на еден трагикомичен начин.
Датум: 30 Mar 2015

Најголемите стравови на луѓето претворени во комични илустрации

Илустраторот Френ Краус ги замолил луѓето да ги споделат со него нивните најчудни и најбесмислени стравови за да ги претвори во илустрации во вид на кратки стрипчиња.
Датум: 02 Jan 2015
, Автор:

Ако сакаш некого…

Љубовните стрипчиња од Zen pencils ни се омилени. Овој пат приказната се однесува на ситуации кога едниот ќе добие добра прилика на друго место во светот, а другиот треба да остане онаму каде што е.
Датум: 09 Oct 2014
, Автор:

Што ви прави гледањето премногу телевизија?

Стрипче кое ќе ве потсети на реалната вистина за телевизијата, која е добро понекогаш да нѐ затресе и да нѐ извади од фотелјите во кои удобно чекаме да ни помине животот.
Датум: 25 Aug 2014
, Автор:

Еве зошто не треба да се обидувате да ги поправите луѓето

Една љубовна приказна со плишани мечиња...
Датум: 13 Jun 2014
, Автор:

Разлики помеѓу животот додека сте сингл и животот во врска

Некои промени си доаѓаат со годините, но голем дел од животните ситуации се менуваат под влијание на заедничкиот живот со партнерот...
Датум: 21 May 2014
, Автор: