Истражувањата покажале дека учењето нов јазик го зголемува вашиот мозок

Истражувачите од Шведската преведувачка академија за вооружени сили имале уникатна можност да ги проучуваат мозоците на студентите кои учеле нов јазик.
Датум: 05 Feb 2018

12-те најважни јазични фрази кои ви се потребни при престој во странска земја

Овие фрази ви се навистина потребни кога престојувате во странска земја...
Датум: 12 Jul 2015

Најдобрите бесплатни извори за учење странски јазици

Научно докажано е дека учењето нов јазик ја подобрува работата на мозокот, а да не зборуваме за сите предности кои ќе ви ги отвори како во професионалниот, така и во личниот живот.
Датум: 06 Aug 2014

Зошто да научите германски?

Доколку размислувате да почнете со учење на нов јазик, тогаш германскиот е вистинскиот избор за вас.
Датум: 22 Jul 2014

Како странските јазици им звучат на оние кои не знаат да ги зборуваат?

Погледнете го видеото кое можеби ќе ве инспирира да пробате да „зборувате“ француски, или јапонски, на пример?
Датум: 05 Mar 2014
, Автор:

Неверојатни придобивки од билингвизмот за кои не сте чуле

Доколку веќе зборувате повеќе од еден јазик, уверете се во погодностите кои таа ваша способност ви ги нуди.
Датум: 20 Feb 2014
, Автор:

11 странски зборови за кои нема превод

Во овој шарен и разновиден свет живеат многу народи кои зборуваат различни јазици.

Придобивките од изучување странски јазици

Последните психолошки истражувања на оваа тема, покажуваат дека познавањето на два или повеќе јазици исклучително го подобрува мисловниот процес.
Датум: 26 Sep 2013
, Автор:

Интересни факти поврзани со англискиот јазик и цивилизација

Сте знаеле дека во Англија постојат над 30.000 луѓе со име Џон Смит? Прочитајте ги овие интересни факти поврзани со англискиот јазик и цивилизација.
Датум: 26 Sep 2012
, Автор:

Шанса да го научите вашиот омилен странски јазик преку интернет

На располагање ви се најдобрите интернет сајтови за јазична размена...
Датум: 22 Jul 2012
, Автор: