Инспиративни цитати што ќе ви ја откријат светлата страна на стареењето

Дозволете им на следниве инспиративни цитати да ви ја покажат светлата страна на зрелата доба од животот...

Сексот во староста може да ја подобри работата на мозокот

Било направено истражување во кое учествувале 28 мажи и 45 жени на возраст од 50 до 83 години.
Датум: 04 Feb 2018

8 знаци дека сигурно ќе го дочекате вашиот 100-ти роденден

Како може да дознаете дали ќе живеете 100 години? Еве неколку знаци кои укажуваат на тоа.

Научниците го откриле максимумот на животниот век на луѓето

Животниот век на луѓето значително е зголемен од 19-тиот век. Но, ова не мора да значи дека тој ќе продолжува да се зголемува.
Датум: 28 Sep 2017

6 прашања кои ќе го тестираат вашиот интелект и староста на вашиот мозок

Староста на мозокот е релативен поим. Исто како и староста на душата, староста на мозокот не мора да биде иста со вашата биолошка возраст.
Датум: 05 Sep 2017

5 тајни за младешки изглед на вашите дланки

Дланките најчесто ја покажуваат вистинската возраст бидејќи тие стареат многу побрзо од лицето.
Датум: 24 Jun 2017

13 модерни постари парови кои изгледаат подобро од холивудските ѕвезди

Убавината и стилот немаат никаква врска со бројот на свеќите на вашата роденденска торта.
Датум: 15 Jun 2017

37 работи за кои ќе ви биде жал кога ќе остарите

Многу луѓе живеат со мотото дека сè се случува со причина, и нема потреба од жалење за некои работи...
Датум: 28 Apr 2017

7 тајни на луѓето кои изгледаат помладо отколку што навистина се

Ако некогаш сте се запрашале како некои луѓе изгледаат многу помладо отколку што се, еве некои од нивните тајни кои можете да ги искористите за да создадете ваша „фонтана на младоста“.
Датум: 11 Apr 2017

20 фотографии за љубовта која не гледа години!

Годините се само број и не претставуваат пречка во љубовта. Никогаш нема да бидете премногу стари за да...
Датум: 10 Apr 2017

17 знаци дека сте старци сокриени во телото на млади луѓе

Вашето друштво договара луда забава во домашна атмосфера, а вие гласно размислувате кои филмови би сакале да ги гледате легнати на каучот.
Датум: 04 Mar 2016

Запознајте го 26-годишниот Кордурој: Најстарото маче на светот

Тој го држи Гинисовиот рекорд за најстаро живо маче на светот.