Разочарувачко сознание: Кога жените престануваат да изгледаат младо?

Што ако ви кажеме дека и покрај сиот труд, сепак постои одредена возраст кога жените едноставно престануваат да изгледаат младо?

Неверојатниот одговор на Анџелина Џоли за стареењето

Сигурно многумина би дале неколку години од својот живот за да изгледаат како 42-годишната актерка и активистка кога ќе бидат колку неа.
Датум: 19 Mar 2018

Инспиративни цитати што ќе ви ја откријат светлата страна на стареењето

Дозволете им на следниве инспиративни цитати да ви ја покажат светлата страна на зрелата доба од животот...

Бети Вајт ги споделува своите тајни за долг живот

Таа полни 96 години овој месец, па мора да прави нешто правилно!

Внимавајте: Ова се три клучни фактори кои го забрзуваат стареењето на кожата

Како што старееме, така нашата кожа станува погруба и ја губи својата еластичност. Еве што најмногу ѝ штети!

Природното менување на сексуалната ориентација со стареењето

Како што старееме постојат работи кои се менуваат без разлика на нашите досегашни потреби или желби...
Датум: 02 Jan 2018

Колку брчки е сосема нормално да имате на 20, 30 и 40 години?

Отприлика до 25-тата година трае растот и развојот на жените, па потоа почнува стареењето поради кое и можеме да ги забележиме првите брчки на лицето.

Пронајдено е „копче за ресетирање“ на клетките кои стареат

Стареењето и сè што доаѓа со него е нешто кое секој од нас се обидува да го избегне, заборави, одбие или што било освен да се соочи со него.
Датум: 20 Aug 2017

Чудни методи против стареење и начини на постигнување бесмртност од минатото

Без разлика дали станува збор за недостаток на брчки, или брз метаболизам кој ви дозволува да ја одржите линијата, секој од нас си има по некој ген кој прави да се чувствуваме како да сме го победиле времето.
Датум: 16 Jun 2017

Што се случува со вашето тело кога ќе наполните 30?

Никој не треба да дозволува годината во која се родени да ги дефинира како личност.
Датум: 27 May 2017

Дерматолозите открија: Режим на исхрана што го забавува стареењето

Дерматологот Николас Периконе открил едноставен план на исхрана кој гарантирано ја поправа структурата на кожата, и тоа на подолго време...

Кои се разликите и сличностите во стареењето кај мажите и жените?

Во средината на вашите 20-ти година од животот почнувате да забележувате одредени промени на телото.