6 рани симптоми за срцев удар што се случуваат само кај жени

Медицинската грижа добиена во вистинското време е клучна за вашиот живот.

Необични симптоми кои укажуваат на тивок и незабележлив срцев удар

Променете некои навики и зачувајте го своето здравје!

Само 1 минута е доволна за да си го спасите животот: Природен лек за срцев удар

Дали сте знаеле дека можете да го спасите својот, но и туѓиот живот за само една минута со помош на каенската лута пиперка?

6 знаци дека се движите кон срцев удар

Живеете во област со многу смог?

Со помош на стисокот на дланките можеме да ги процениме шансите за прерана смрт

Истражувањето спроведено на повеќе од 14 илјади луѓе од 14 земји покажало дека силата на стисокот на дланката е подобар показател за здравјето од крвниот притисок.
Датум: 17 мај 2015
, Автор:

Водич за преживување: Како да си помогнете доколку сте сами додека доживувате срцев удар?

Споделете ја оваа информација со што е можно повеќе луѓе, бидејќи таа може еден ден да им го спаси нивниот живот.

Во кои случаи болката во левата рака значи проблеми со срцето?

Има разлика од една до друга болка во левата рака, а советите на д-р Ен Хестер треба да ви ги расчистат дилемите доколку имате вакви проблеми.

7 причини да го загубите големиот стомак што побргу

Изгледот е првата причина поради којашто многумина копнеат да го загубат својот стомак. Сепак, има уште причини поради кои треба повеќе да се ангажирате околу тоа.

Магнезиум: Зошто токму вам ви е многу потребен?

Магнезиумот е можеби еден од најпотценетите минерали. Голем број доктори, нутриционисти и истражувачи веруваат дека тој е можеби најважната хранлива материја за човекот која постои.

Почитувајте ги следниве неколку правила за да се заштитите од срцев удар

Професорката Андреа Чомистек од Универзитетот во Индијана спровела истражување чии резултати покажале дека во 75% од ситуациите срцевите удари можеле да се спречат.

10 нешта кои посакуваме секоја жена да ги знае за своето здравје

Понекогаш жените знаат да се стават себеси и своето здравје на последно место и да се грижат повеќе за оние околу нив, за својот дом и/или за својата работа...

7 начини да спречите срцеви заболувања во вашите 20-ти

Еве како можеме да ја спречиме појавата на срцеви заболувања во време кога на мета се и младите.
Датум: 03 дек 2014
, Автор:
12