Што всушност значи да бидете позитивни?

Да бидете позитивни не значи да ги игнорирате проблемите и да ги потиснувате вашите чувства. Позитивните луѓе не се во заблуда.

5 начини да бидете посреќни и да верувате во вашите желби

Сигурно редовно ги слушате желбите на вашите блиски и често се обидувате да ги исполните. Но кога последен пат се помислиле за вашите желби и за тоа дека можат да се исполнат?

Ако сакате да ги изнервирате луѓето, кажете им дека имаат моќ да си го сменат животот

Луѓето бурно реагираат кога ќе им се предложи идејата дека имаат моќ да си го сменат животот и тоа не е никаква случајност.

Животот е премногу краток за да се будите тажни: 14 мудрости што ќе ви ги разведрат мрачните денови

Доколку токму денес се чувствувате нерасположено и депресивно, следниве 14 мудрости со сигурност ќе ве разведрат и ќе ве уверат дека сѐ ќе биде добро...

5 кристали за среќа кои ќе ви донесат позитивни вибрации во новата година

Се верува дека кристалите имаат влијание на енергетското поле на една личност и имаат способност да ја апсорбираат, менуваат, поместуваат, насочуваат, отстрануваат или да ја привлекуваат енергијата околу и во вашето тело.

30 нешта што никогаш не треба да ги правите доколку сакате да пронајдете вистинска среќа

Дури и ако го добиеме сето она што го сакаме, тоа нема да ни гарантира среќа.

25 непријатни работи кои треба да ги направите ако не сакате да се каете во вашиот живот

Ако сакате да го извлечете најдоброто од вашиот живот, потребно е да направите и неколку работи кои нема да ви бидат пријатни.

18 фотографии од луѓе на нивниот најсреќен ден

Понекогаш и најмалите нешта можат навистина да ви го разубават целиот ден.

Истражувањата потврдуваат: Колку повеќе користите Фејсбук, толку полошо се чувствувате

Обемното истражување за среќата и користењето Фејсбук покажало дека со текот на времето, користењето на оваа социјална мрежа има негативно влијание на среќата на корисникот.

Заборавете на она што ви го велат другите и живејте со полни гради!

Можеби сите сме робови на општественото мислење, бидејќи постојат многу работи што ги криеме само за да се вклопиме.

Теоријата за среќа на Ајнштајн која вреди повеќе од милион долари

Алберт Ајнштајн отсекогаш имал важно место во историјата поради неговата интелигенција и бројните откритија во текот на животот. Поради ова, не е ни чудно што некои од неговите белешки се навистина вредни.