Смелост, сочувство, хумор: Кој е вашиот бренд?

Каква е сликата која ја даваме за себе?

Трите зборови кои ја покажуваат основната рамка за начинот на кој се доживувате

Начинот на кој ги користите може да го детерминира вашиот животен патоказ.

Социјалните медиуми и самодовербата: Како да се ослободите од несигурноста?

Социјалните мрежи и Интернетот можат значително да ја намалат вашата самодоверба, но само ако го дозволите тоа.

6 начини да ја задржите позитивната енергија дури и во најтешките моменти

Стресот знае точно како да го уништи позитивното во вас.

10 клучни принципи за пронаoѓање среќа

Сите копнееме по среќата, но за жал често се движиме во погрешна насока.

Најголемите животни лекции од Лав Толстој

Прочитајте како патот на Толстој може да ни помогне повторно да ги разгледаме своите погледи и ставови.

Откријте како мозокот на емпатичните луѓе работи поинаку од другите

Емпатијата е важна особина која ни дозволува да создаваме доверба и ни дава увид во чувствата и мислите на другите.

Дали постои разлика помеѓу емпатија и сочувство?

Најголемата заблуда е тоа што луѓето ја поистоветуваат емпатијата со сочувството.
Датум: 20 авг 2015
, Автор:

Преубаво кратко писмо со сочувство напишано од Семјуел Бекет

Само две реченици му биле доволни на големиот мајстор Семјуел Бекет да го изрази своето сочувство кон пријателот Алан Шнајдер, драмски режисер, кога го загубил својот татко.

7 работи кои ја разубавуваат жената повеќе од шминката

Овие работи ја истакнуваат убавината на една жена повеќе од сите мејкап производи.
Датум: 14 јул 2014
, Автор:

Употреби го твојот глас за љубезност…

„Употреби го твојот глас за љубезност, твоите уши за сочувство, твоите раце за хуманост, твојот ум за вистина и твоето срце за љубов.“
Датум: 17 мар 2014
, Автор:
12