5 трикови за зголемување на самодовербата кога ќе ви се појави сомнеж

Да се биде личност со непробојна самодоверба е навистина ретко, ако не и невозможно. Но кризата со самодовербата може да се појави во навистина погрешни моменти.
Датум: 17 Apr 2018

Како да препознаете дали тој е сѐ уште вљубен во неговата поранешна девојка?

Тој можеби целосно ви посветува внимание и постојано сте заедно, но сепак сомнежот е присутен и нешто ви кажува дека тој нема баш расчистено со минатото.

5 животни совети кои ќе ви помогнат да ги избришете грижите и сомнежите

Кога размислуваме за својот живот, неспоредливо повеќе време поминуваме грижејќи се за иднината отколку што се фокусираме на моментот во кој се наоѓаме.

5 причини зошто понекогаш е сосема во ред да се сомневате во себе

Доколку неговото присуство е во здрава доза, вие без сомнение можете да искусите голем број придобивки во вашето секојдневие. Еве како...

4 ситуации во кои љубовта не се исплати

Некои парови успеваат да ги надминат проблемите и да продолжат заедно, но во некои врски едноставно не се исплати и понатаму да се продолжи да се вложува.
Датум: 21 Apr 2015
, Автор:

Мудроста во сомнежот и поставувањето прашања низ 20 цитати

Сомневањето во работите и поставувањето прашања во врска со сè и сешто е една од суштинските работи кои ја извлекуваат мудроста од секојдневието.

Кога се сомневате во вашата моќ…

„Кога се сомневате во вашата моќ му давате моќ на сомнежот.“
Датум: 15 Dec 2014
, Автор:

Филм: Лов (The Hunt)

Каде што има чад, не мора да значи дека има и оган

Како до успешно пријателство помеѓу машко и женско?

Ако мажите беа од Марс, а жените од Венера, тоа би можело да објасни неколку општопознати стереотипни сфаќања за машко-женското пријателство.

Илустрирани вистини за животот

Во 2010 година Алекс Нориега поминувал низ некој кризен период на работа, поради што решил да го отвори блогот насловен „Stuff No One Told Me“, како обид да дознае каде греши...