8 секојдневни работи кои сигурно не сте знаеле како се прават

Погледнете како се создаваат некои секојдневни работи и можеби целосно ќе го промените мислењето за нив...

Мајка подготвува здрави оброци за својот син, во форма на ликови од цртаните филмови

Таа создава оброци за својот син, инспирирани од неговите омилени анимирани ликови.

Оваа жена потрошила повеќе од илјада часови за да создаде уникатни вратоврски во форма на машни

Таа вели дека ова е најдобрата работа што ја има направено и најголемото нешто што ја возбудува.

10 верувања на успешните луѓе

Ова се верувањата и ставовите на успешните луѓе кои можат да ви послужат како пример.
Датум: 08 May 2014
, Автор:

Она што ти треба за да успееш

Сите сакаме да имаме добра основа пред да започнеме да создаваме нешто свое, некаква инвестиција, поддршка, тим кој ќе создава заедно со нас, кога во суштина сè што ни треба е желба и идеја.
Датум: 30 Jan 2014
, Автор:

Добронамерен хејтер

„Готвиме, жалејќи се на изгубеното време, а можеме да вложиме љубов во храната.“ Јас би рекла, живееме жалејќи се за она што го немаме, наместо да ја вложиме сета страст во животот.
Датум: 26 Jan 2014
, Автор:

Како е создаден познатиот коктел „Long Island“?

Во овој кус документарен филм Боб Бат раскажува за едно далечно лето во 70-тите...

Како остригите создаваат бисери?

Дознајте која е причината поради која остригите создаваат бисери.

Совршениот момент

Запомнете, животот е исполнет со толку многу совршени моменти, некои траат само секунда, а се паметат цел живот. Среќни се луѓето кои знаат да ги забележат совршените моменти, кои не ги чекаат туку ги создаваат!
Датум: 23 Sep 2012
, Автор:

Создадете успешен работен тим

Тимската работа е од клучно значење за повеќето работни места. Многу е важно секој поединец на тимот да ги разбира својата цел, функција и надлежности со цел сите заедно да ја завршат работата ефикасно.
Датум: 23 Aug 2012

Како е создадена светски познатата кукла Барби?

Светски познатата кукла е изум на Рут Хендлер, која била ко-основач на компанијата за играчки „Mattel“. Рут името на куклата ù го дала по својата ќерка Барбара.
Датум: 26 Jul 2011
, Автор: