Што е смислата на животот?

Ако го земете најдоброто од вашиот живот и уживате во секој обичен момент, сѐ што е околу вас ќе стане необично.

Родители со одлична смисла за хумор

Имањето деца не значи дека треба да престанете да правите луди и смешни работи.

Извонредниот одговор на Стенли Кјубрик на прашањето: „Вреди ли да се живее?“

Прочитајте го неговиот одговор што ќе ви помогне да ја согледате светлата страна на работите и ќе ви овозможи излез од егзистенцијалната криза...

Моќна поема за смислата на животот

Она што сите го забораваме е дека суштината на животот се крие во малите, секојдневни работи на кои воопшто не им обрнуваме внимание.

Опра Винфри: 10 едноставни правила за успех

Правила за успех во животот и кариерата од една од највлијателните жени во медиумите.

Животно школо: Како да ја пронајдете идеалната работа за вас?

Шесте почетни чекори од животното школо „The School of Life“ кои водат до работата која ви одговара вам и која нема да ве прави да се чувствувате непријатно секој ден...

Стилот и минатото: Фотографии кои докажуваат дека сме ја заборавиле смислата за стил

Минатото, како и секогаш, има што да нè научи, а во овој случај лекцијата е за стилот и за тоа колку сме заборавиле што значи тој збор.

5 знаци дека постоите за да постигнете многу повеќе во животот

Време е да започнете да го живеете вашиот живот онака како што отсекогаш сте посакувале.

Важноста на духовноста во животот на човекот

Доколку сте во потрага на подлабоко значење на животот и сопственото постоење, погледнете ги следните причини за важноста на духовното живеење, само по себе или како додаток на религиозните убедувања.

7 работи во кои никогаш не сте престари да верувате

Никогаш не заборавајте дека е важно да ја сочувате вербата и да имате соништа, затоа што само така ќе бидете среќни и ќе ја почувствувате вистинската смисла на животот.

12 цитати кои ја доловуваат суштината на вистинското пријателство

Што е животот ако немате пријатели со кои би споделиле и радост и тага?
Датум: 10 дек 2013
, Автор:

Некој, некаде

Размислувам за некој некаде. За нешто што се случува илјадници километри од тука. За некој кој патува и искусува нешто ново, за љубов која се раѓа токму сега, за голема идеја која се спроведува во акција, за брилијантното раѓање на нов живот.
Датум: 29 сеп 2013
, Автор:
12