Фасцинантни факти кои веројатно не ги знаете за вашата кожа

Кожата во којашто се наоѓаме е навистина фасцинантна. Таа истовремено ги штити органите, ги исфрла мртвите клети и се грижи да ни биде топло или ладно во зависност од годишното време. Меѓутоа, колку ние навистина ја познаваме нашата кожа?
Датум: 14 Aug 2014
, Автор:

Како да го отстраните лакот за нокти без ацетон?

Претераното користење ацетон може да предизвика главоболки, иритација на очите, задушување и мачнина. Токму затоа следат неколку трикови за отстранување на лакот од ноктите, без помош на ацетон.
Датум: 18 Dec 2012
, Автор: