10 дена екстремни временски услови во Словенија резултирале со пејзажи како од бајките

Словенскиот фотограф Марко Корошец бил доволно храбар да се искачи на планината Јаворник во Словенија по 10-дневното беснеење на снежната бура на почетокот на декември.
Датум: 23 дек 2014
, Автор:

Тушек Реноватио Т500 – првиот словенски спортски автомобил

Тушек Реноватио Т500 е резултатот од долгогодишниот сон на словенскиот конструктор и тркач Аљоша Тушек да создаде сопствен супербрз спортски автомобил...