Поучна приказна: Никогаш не сфаќаме колку сме среќни сѐ додека ситуацијата не стане полоша

Луѓето ретко умеат да го согледаат богатството кое се крие во нив и среќата која секојдневно ги опкружува.

Кога се жалите, од себе правите жртва: Напуштете ги, сменете ги или прифатете ги работите

Луѓето можат да ве обвинуваат, да ја изневерат вашата доверба, да ви пркосат или да ве стават во ситуација во којашто сте жртва.

Загатка која ќе ве исцеди од размислување: Како двајцата да се спасат?

Еве една загатка за длабока анализа. Двајцата се оковани, едниот ја има можноста да се спаси прв, но другиот ја има моќта за тоа...
Датум: 08 Oct 2015
, Автор:

Тест: Колку сте духовно урамнотежени?

Решете го овој тест и дознајте.
Датум: 25 Mar 2014
, Автор:

Процесот на каење

Каењето е составен дел од животот, а се случува без разлика дали сакаме или не. Ова интересно стрипче ќе ви долови една ваква ситуација.

Како спијат маж и жена во брачен кревет?

Додека сте сингл, царувате со вашиот кревет, но кога ќе почнете да го делите навечер со друг, може да се соочите со една од две ситуации...
Датум: 22 Dec 2012
, Автор:

Поинаков поглед во секојдневието на Ирачаните

Даниел Брит е патописец и фотограф кој го пропатувал Блискиот Исток во последниве неколку години и ни нуди редок поглед во секојдневието на Ирачаните.
Датум: 07 Feb 2012
, Автор:

Што после добиен отказ од работа?

Иако е страшно тешко, многу е важно да се потрудите во тие моменти да излезете на крај со новонастанатите околности со стабилни чекори, без депресивни излетувања и со реално согледување на ситуацијата.
Датум: 17 Jan 2012
, Автор:

7 начини да се справите со животните предизвици

Повеќето од нас имаат тешкотија да ги прифатат проблемите и да се справат со комплексните ситуации...

Емоционална интелигенција – клуч за успешен живот

Емоционалната интелигенција е способност да ги контролирате и употребувате вашите емоции во продуктивни и конструктивни цели. Таа е основа за да бидете одличен лидер и да градите успешни врски со луѓето околу вас.

Глупави ситуации кои му се случуваат секому

Прочитајте ги следниве непријатни и смешни ситуации кои ви се случиле вам или сте слушнале дека на некој друг му се случиле, а потоа споделете некое ваше „интересно“ искуство. :)

10 начини да се справите со терсене свекрва

Никогаш немојте да си ги сфаќате при срце коментарите упатени кон вас од вашата свекрва. Некои свекрви никогаш не би се задоволиле со изборот на нивниот син на жената на неговиот живот.
12