Можете да погодите која од овие силуети е на девојче? Значењето на одговорот ќе ве фасцинира!

Погледнете ја сликата и кажете ни која од трите силуети припаѓа на девојче, а потоа прочитајте што тоа открива за вас.

Пронајдете ја вашата силуета и дознајте нешто повеќе за себе!

Овие 4 силуети се сметаат за најчести и нивните карактеристики се застапени кај повеќето жени.

5 комбинации кои не ви одземаат од висината туку ви додаваат неколку сантиметри плус

Досега мислевте дека овие пет комбинации ве прават пониски, но ако добро ги комбинирате тие имаат моќ да ве издолжат...
Датум: 06 Jul 2015

5 модни пропорциски трикови според кои живеат познатите

Ако знаеме правилно да се облекуваме и знаеме што ни одговара на нашата силуета тогаш невозможно е да се направи модна грешка со пропорциите. А познатите тоа го знаат.
Датум: 26 Jun 2015

Креативни идеи: Како да го носите шалот-ќебенце?

Можеби поради навистина ниските температури или само од желбата да се завиткаме во нешто топло, но сите ги сакаме големите, топли плетени шалови.
Датум: 11 Jan 2015

Клишеа што ги среќаваме на кориците на книгите

Силуета на маж, жена во долг бел фустан, штикли, женски нозе – ова се само дел од клишеата кои ги среќаваме на кориците на книгите.
Датум: 10 Oct 2013
, Автор:

Минатото и сегашноста на суперхероите преку нивните силуети

Животните предизвици сместени во одразот на силата којашто ја стекнале и херојот којшто го претставуваат „денес“...

Прекрасни силуети на зајдисонце

Силуети кои раскажуваат приказни...

И после сè

И после сè, ние сме само силуета, фигура од кал осудена да живее на два света, живееме чекорејќи на сите страни, горди на себе, прикривајќи ги своите мани.
Датум: 01 Nov 2011
, Автор:

Градски часовници изработени од винилски плочи

Додека во средината на плочите сè уште може да се види оригиналната налепница, рабовите се исечени во облик на специфичните градби и обележја на големите градови во светот.
Датум: 27 Oct 2011
, Автор:

Совршената човечка силуета

Лондонскиот фотограф Тиџеј Скот ни прикажува колку моќно може да изгледаат силуетите, со создавање јак контраст помеѓу објектот на фотографирањето и позадината.

Градски силуети

Сликите се визуелно динамични, демонстрирајќи сооднос помеѓу индивидуата и големите облакодери. Градот се гледа низ силуетата на гледачот, одозгора, притоа прикажувајќи голем број човекови емоции.