Уличен уметник црта лажни сенки за да ги збуни луѓето

Ако се прошетате во Редвуд, Калифорнија, можеби ќе помислите дека нешто не е во ред. Обрнете внимание на сенките. Забележете како чудно се однесуваат.
Датум: 11 Nov 2017

Застрашувачки феномен: Што треба да знаете за луѓето сенки?

Луѓето сенки се појавуваат во различни форми и облици.

Шминкерски трикови за истакнување на сите облици на очи

На лицата кои имаат очи во форма на бадем им одговараат сенки во сите бои додека пак на оние со истакнати, заоблени очи им одговараат светли нијанси.

Неколку факти за месечината

Појавувањето на месечината постојано се менува и влијае врз нас повеќе отколку што можете да замислите. Ова се неколку факти кои можеби не сте ги знаеле за нашиот природен сателит.
Датум: 15 Nov 2014
, Автор:

Фантастични тридимензионални цртежи кои скокаат надвор од листот на тетратката

15-годишниот артист Жуо Карвајо, попознат како J Desenhos се занимава со една навидум едноставна, но всушност многу интересна уметност.
Датум: 13 Nov 2014
, Автор:

Книга: „Сенки од еднорог“ – Ракел Мартинес

Книга која ве повикува да се доближите до себеси и да се вивнете без да ги одвоите нозете од земјата...
Датум: 08 Oct 2014

Исклучителни фотографии на кои светлината и сенките си поигруваат со вашите очи

Фотографии од млади девојки кои се изгубени во длабочината на нивните мисли, без разлика дали се опкружени со природни пејзажи или се затворени во темните делови од нивните домови.

Сенките во овие фотографии кажуваат нешто сосема друго

Некои луѓе со фотоапарат едноставно се нашле во вистинското време, на вистинското место и направиле на сенката работите да изгледаат сосема поинаку од тоа какви се во рамките на истата фотографија.
Датум: 05 Jun 2014
, Автор:

Како светлината го менува нашето лице?

Умешноста во употребата на светлината и сенките во ова видео, може многумина да излаже дека во него има неколку моделки. Но, вистината е дека е само една.

Извонредна изведба со сенки на британското шоу за таленти која ќе ве трогне до солзи

Романтична танчарска изведба, која за миг ќе ви го подзапре срцето...
Датум: 14 Apr 2013
, Автор:

Паметни форми на интерактивна улична уметност

Избор од неколку извонредни улични дела, кои стануваат комплетни кога луѓето се поврзуваат со нив...
Датум: 09 Feb 2013
, Автор:
12