Неверојатно сексистички цитати за жените низ историјата кои ќе ве вознемират

Веројатно ќе ве изненади тоа што некои од најголемите филозофи и писатели имале прилично деградирачки идеи за жените.

„Смачено ми е“ – Моќни фотографии кои се борат со стереотипите и осудувањето

Проектот вклучува луѓе кои ѝ свртиле грб на камерата, покажувајќи моќни фрази исцртани на задниот дел од нивното тело.
Датум: 04 Sep 2015

12 одлични илустрирани одговори на сексистички коментари

Суптилниот сексизам е многу тежок да се забележи, особено кога доаѓа во форма на комплимент.

Дали маркетинг кампањите го поттикнуваат сексизмот?

Ова видео кое мора да го погледнете било направено како школски проект, и воедно одлично ги презентира стереотипите во маркетингот.
Датум: 14 Oct 2014
, Автор:

Сексизам: Илустрации на најпознатите стереотипи за мажите vs. жените

Новиот проект на Јанг Лиу, насловен „Man Meets Woman“ вклучува едноставни зелено-розови илустрации кои ги потенцираат разликите помеѓу мажите и жените и нивните улоги во модерното време.
Датум: 02 Sep 2014
, Автор:

Еве што се случува кога половите ќе си ги сменат улогите

Поради фактот дека ништо не се менува во поглед на сексистичките стереотипи, Buzzfeed одлучија да направат видео, каде што половите улоги се заменети во три реклами. Резултатите се, нормално, пресмешни.
Датум: 19 Mar 2014
, Автор: