Родителска дилема: 6 совети како да ги запознаете вашите деца со новиот партнер

Една од најголемите дилеми на разведените или самохраните родители е како и кога да ги запознаат своите деца со новиот партнер.

18 татковци кои заслужуваат награда за нивната улога на родител

Овие татковци прифаќаат секаков вид забава, само за да го видат задоволството на лицата на нивните најмили.

8 реченици кои родителите не треба никогаш да им ги кажат на нивните деца

Да се биде родител е еден од најтешките предизвици во животот.

7 разлики меѓу обичниот и мудриот родител

Сите сме го поминале детството, но многу често се случува кога ќе станеме родители да заборавиме дека и ние сме биле деца.

Вие сте доволни: Писмо кое треба да го прочита секој родител

Да се биде родител значи да се почувствува вистинската љубов и среќа кои животот може да ги понуди, во нивната најпроста и најосновна форма.

Урнебесни изјави од татковци кои ќе ве насмеат до солзи

Нема ништо лошо одвреме-навреме да се разведрат слатките маки со малку хумор.

Родителите кои изгубиле дете би сакале да разберете дека…

За да разберете подобро низ што поминуваат, прочитајте што вели за тоа Пола Стивенс, мајка чие дете починало.

15 знаци дека имате прекрасен татко

Сигурно кога сте биле мали сте сметале дека вашиот татко е најдобар, најсилен, највешт и најпаметен. За многумина тоа важи и денес.

6 извинувања кои ѝ ги должам на мојата мајка сега кога и јас сум мајка

Сите мајки ќе се сложат со едно - потребно е да станеш родител за да сфатиш колку е всушност тешко да бидеш тоа.
Датум: 25 мар 2015
, Автор:

9 работи кои ги прави одговорниот татко

Родителството не е работа само на мајката или пред сè нејзина, како што многумина веруваат.

Креативен татко го претвора капењето во забавна игра со ликови

Од Аватар до куклата Били, овој татко го претвора капењето во забавна игра со ликови и служи како пример за сите „новопечени“ родители.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Кога дете ќе ти постави незгодно прашање…

Ваквата ситуација бара снаодливост и креативен одговор за детето да не се вознемири.
12