Фантастични десерти кои потсетуваат на архитектонски дела

Што ќе се случи кога архитектот ќе одлучи да ја промени својата професија, односно да заплива во немирните води на слаткарството?

Откријте ги 7-те фасцинантни тајни скриени во дел од најпознатите уметнички дела

Велат дека секое парче уметност е обвиено со мистерија што само чека да биде одгатната.

8 архитектонски ремек-дела во светот за тие кои не се плашат од височина

Во продолжение ви претставуваме шанса да ги погледнете најдобрите проекти кои ја воздигнаа архитектурата во нови височини, фигуративно и буквално.
Датум: 03 мар 2016

10 музеи кои можете да ги истражувате без да го напуштите вашиот дом

Виртуелна прошетка низ најинтересните музеи ширум светот.
Датум: 23 фев 2016

Неверојатни уметнички дела изработени од храна

Интересно несекојдневно хоби за изработка на минијатурни ремек дела од овошје и зеленчук...
Датум: 14 дек 2015

29 ситуации кога архитектите воопшто не се ни потрудиле

Нивото на грижа и труд кое е вложено во овие ремек-дела на архитектурата е бесценето!

6 уметници кои си ги мразат своите ремек-дела

Уметниците одвреме-навреме создаваат по некое ремек-дело по кое стануваат препознатливи, но тоа е меч со две острици.

18 книги кои секој млад човек во своите 20-ти треба да ги прочита

Како човек во своите 20-ти кој ги следи новите модерни трендови, не смеете да си дозволите да не ги прочитате овие ремек-дела кои уште како ќе ви помогнат во потрагата по себеси и значењето на светот што ве опкружува.
Датум: 24 ное 2014
, Автор:

Ремек-дела „насликани“ на стар добар син џинс

Шведскиот артист Ијан Бери, познат под уметничкото име Дениму, работи исклучиво со парчиња тексас во разни нијанси на сино и на нив „слика“ пејзажи и луѓе.
Датум: 07 фев 2013
, Автор:

Вселенски поглед врз земјата длабоко во ноќта

Низ фотографии направени од вселената, погледнете како изгледа кога се спушта ноќта на земјата и се палат светилките. Овие ремек дела се направени од Интернационалната Вселенска Станица (ISS)...
Датум: 05 апр 2012
, Автор: