10 одлични филмови од женски режисери што вредат да се изгледаат

Женската перспектива е важна, но со филмски екипи во кои доминираат мажите, Холивуд како да не се согласува со тоа.
Датум: 09 Mar 2018

Десетте најдобри филмови на сите времиња според 358 славни режисери

Секои 10 години британскиот магазин Sight & Sound спроведува анкета помеѓу филмските режисери и критичари за да дознае кои се најдобрите филмови на сите времиња.
Датум: 22 Feb 2016

11 скриени пораки во филмовите кои никогаш не сте ги забележале

Филмските режисери често сакаат и знаат да вклучат скриени пораки во своите филмови, кои укажуваат на незаборавни моменти и ликови од други филмови, книги или феномени.
Датум: 13 Feb 2016

10-те најдобри филмови за 2015-та

Ова се најдобрите 10 филмови за 2015, според мислењето на редовните посетители на кината и љубителите на филмот.

Познати личности со висок коефициент на интелигенција

Помеѓу холивудските ѕвезди можат да се најдат голем број кои слободно можат да се стават рамо до рамо со познатите научници.