8 фрази кои ќе ви помогнат да се справите со неучтивите луѓе

Кога некој ќе ве навреди, го имате секое право да се одбраните, но не заборавајте дека секогаш можете учтиво да реагирате на ваквите забелешки.
Датум: 16 Aug 2017

7 проблеми со кои сите парови неизбежно се соочуваат

Врките знаат да бидат многу послични отколку што мислите...
Датум: 21 Apr 2016

6 навики кои мислиме дека се штетни за врската, а всушност се здрави

Некогаш, најмногу може да ни помогне тоа за кое сме мислеле дека ќе го направи токму спротивното...
Датум: 04 Oct 2015

Правила за љубовни караници со среќен крај

Не секоја караница значи крај за врската. Некои се потребни, некои непромислени, а некои тотално претерани. Но сите имаат едно нешто заедничко...
Датум: 31 May 2015

5 претпоставки кои може да имаат катастрофални последици на вашата врска

Претпоставките се секогаш лош избор кога станува збор за љубовните врски. Овие 5 се оние кои мора да ги заборавите.
Датум: 29 May 2015

8 бесмислени митови кои кружат за љубовните врски

Митовите кои ги слушаме за врските се само тоа – митови, а секоја врска бара со полно срце да се работи на неа за таа да биде успешна, среќна и продуктивна.
Датум: 27 May 2015

20 експертски тактики за справување со тешки луѓе

Сакале ние или не, во животот наидуваме на секакви типови на луѓе. Но факт е дека не е можно да се најде разумно решение за ниту еден проблем кога се зборува со неразумни луѓе.
Датум: 10 Mar 2015

15 работи кои треба да ги знаете ако сте во врска со личност која тешко ги изразува своите чувства

Доколку сте во врска со личност која потешко ги изразува своите чувства, еве што таа/тој сака вие да знаете.
Датум: 03 Mar 2015

11 најголеми (не)свесни грешки кои ги прават мажите во врска

Колку што жените се оптоваруваат со ситници, толку повеќе мажите не можат да ја сфатат таа женска логика бидејќи за нив работите се скоро секогаш црно-бели.
Датум: 08 Feb 2015

Смешни причини за кавги меѓу партнерите

Размислете колку пати сте се скарале токму заради една од овие причини и ќе сфатите дека навистина се смешни за расправии. Имате да додадете некоја ваша на листата?