13-те најскапи раси на мачки

Нашите миленичиња ни се како семејство, и некои луѓе навистина не штедат кога станува збор за додавање нов член на семејството.
Датум: 20 Jun 2017

Мејн кун: Мачки покрај кои вашата би изгледала минијатурно

Потеклото на мејн кун е завиено во мистерија. Иако генетски невозможно, еден мит вели дека овие мачки се добиени со вкрстување на мачки и ракуни.
Датум: 29 Nov 2015
, Автор:

Што покажува расата на вашето куче за вашиот љубовен живот?

Кога ќе помислите дека нема повеќе начини да ги проценувате луѓето, тогаш се појавува истражување кое открива какви сте во љубовниот живот според тоа какво куче имате.

Помалку познати факти за кучињата

58% од сопствениците на кучиња, ги вклучуваат нивните миленици во фотографиите од годишните одмори.
Датум: 13 Oct 2013
, Автор:

Најверните раси кучиња

Овде избравме неколку раси кои најлесно се приврзуваат кон луѓето и остануваат верни, иако секое куче може да биде најлојалното на светот ако е третирано како дел од семејството.