Како луѓето стануваат нарциси?

И покрај видливата грандиозност и супериорност, нарцисите се всушност многу анксиозни и чувствителни.

Зошто треба да ја покажете вашата темна страна за да бидете среќни?

Ќе можете да се поврзете со другите и со самите себеси само ако отворено ја покажете вашата ранливост.

Никогаш не се извинувајте поради тоа што сте чувствителни – храбро е да се има големо срце

Како би можела да преживее една чувствителна личност во свет каде што сите бегаат наместо да чувствуваат?

Жените кои не се плашат да заплачат не се слаби, туку се моќни и емоционално здрави

Луѓето се културолошки се опседнати со силата и достигнувањата и никогаш не сакаат да покажат колку се ранливи.

Не плашете се да бидете ранливи

Ранливоста значи да ги отворите очите и да бидете искрени со себе.

Зошто треба да ги тргнеме маските и да го покажеме вистинското лице?

Нашата убавина лежи во нашата ранливост, нашите комплексни емоции и нашата автентична несовршеност.

3 токсични уверувања кои ги сметаме за нормални

Често потпаѓаме под влијанието на нашата психа и полесно прифаќаме да живееме со ставовите кои нè враќаат назад, наместо да се помачиме да се турнеме себеси нанапред.
Датум: 06 Nov 2015
, Автор:

Тие се силни, но нежни: Еве што треба да запомнете за припадничките на знакот Лав

Тие се силни лидери со нежна страна и можеби ви изгледаат како опасни лавици однадвор, но внатре тие се ранливи...
Датум: 06 Sep 2015

Очајот не е секси: Бидете свои, а не девојката што ќе му се допадне на секое момче

Вие сте многу поинтересни со гола душа и со сите ваши недостатоци, отколку со нашминкано лице и со „дотеран“ карактер. Бидете свои – нема ништо посекси од тоа.
Датум: 01 Jul 2015

5 причини зошто е подобро да бидете отворено ранливи во љубовта

Да сакаш значи да бидеш ранлив. Дури и кога се браниме од чувствата, не се отвораме, држиме дистанца и се правиме како да ни е сеедно, ќе бидеме повредени – ако сакаме.

10 зборови според кои сите би требало да живеат

Погледнете ги наредниве 10 зборови кои би требало што е можно побргу да ги додадете во вашиот вокабулар со чија помош ќе започнете да живеете исполнето и среќно...

Интимни автопортрети кои длабоко ќе ве трогнат

Овие неверојатни фотографии се длабоко експресивни, зрачат со сирова енергија и ослободени емоции...
12