Душевни болести: 4 хороскопски знаци кои се во најголема опасност

Кои хороскопски знаци се најчувствителни на психоза?
Датум: 26 фев 2016

Стрипови кои ни покажуваат како е да се живее со социјална анксиозност

Социјалната анксиозност, која е една форма на генерализирано нарушување на анксиозноста, може да направи дури и најзабавните социјални настани да изгледаат како измачување.
Датум: 24 дек 2015

И мозокот е орган кој може да се разболи: Менталните болести се вистински!

Погледнете ги следните 4 скена од магнетна резонанца на мозокот и сами воочете ја разликата.
Датум: 29 окт 2015
, Автор:

Невербален психолошки тест кој продира во несвесното: Која личност не би сакале да ја сретнете?

Целта на овој тест било да се истражат најдлабоките потиснати импулси на личноста

Социјална анксиозност: Дали премногу се грижите за тоа што другите мислат за вас?

Социјалната анксиозност, која се нарекува и социјална фобија, е психолошко нарушување кое прави личноста да чувствува нерационален страв од разни ситуации кои вклучуваат контакт со други луѓе.

Најчестите психолошки нарушувања

Погледнете ја оваа кратка листа на најчестите психолошки нарушувања и размислете дали можеби сте забележале некои симптоми кај вас или кај некој ваш близок...