Талентиран фотограф успева да ја долови ужасната реалност на менталните нарушувања

Погледнете ги овие моќни фотографии кои ќе ви ја подигнат свеста за постоењето на менталните нарушувања и нивните последици...

8 неверојатни факти за тоа како било третирано психичкото здравје на жените во минатото

Отсекогаш постоеле одредени предрасуди и стереотипи поврзани со психичките болести.

10 работи за депресијата кои сите треба да ги знаат

Луѓето кои имаат ваков проблем не се сфатени сериозно и честопати другите мислат дека се преправаат и дека ги преувеличуваат работите.

Помалку познати ментални болести за кои би требало да бидете свесни

Бариерите полека се рушат и многу луѓе повеќе не се плашат да разговараат отворено за менталните болести.

Филм: Прирачник за оптимисти (Silver Linings Playbook)

Внимавајте на знаците кои ви ги дава животот...

Поврзаноста помеѓу физичкото и психичкото здравје

Сите ние сме добро запознаени со изреката „во здраво тело, здрав дух.“ Но, дали има вистина во оваа мисла?

Порција среќа во ресторанот „Ван Гог е биполарен“

Станува збор за ресторан, инспириран од животот на легендарниот холандски пост-импресионист Винсент ван Гог. Сопственикот Џетро Рафаел тврди дека страда од истото психичко нарушување...
Датум: 02 Apr 2012
, Автор: