10 одлични книги со неочекуван пресврт во приказната

Дали некогаш сте читале книга која на почетокот ви се чини дека е сосема нормална, но во еден момент ќе ве извади од памет со комплицираниот пресврт и чудесниот крај?
Датум: 23 Mar 2016

Солениот принт – почетоците на фотографијата

Овие фотографии се дел од едно неверојатно искуство за секој кој ќе ги погледне, делувајќи како да ќе исчезнат од пред нашите очи во секој момент.
Датум: 11 Mar 2015

Каков пресврт! Ѝ пишал писмо дека ја остава, но тоа што таа му го одговорила ќе ве шокира

Овој човек решил да ја остави жена си, па ѝ напишал писмо, но потоа добил одговор кој ни на крај памет не го очекувал.
Датум: 17 Feb 2015
, Автор:

Еве како промената на лозинката може да ви го промени животот

Во момент на најголемата животна пресвртница, збунетост и изгубеност, Маурисио Естреја се сетил на советот од својот поранешен шеф – избрал нова лозинка за да си го промени животот. И успеал...
Датум: 12 Jul 2014
, Автор:

Книга: „Бруклински будалаштини“ – Пол Остер

Книга за неколку животни приказни испреплетени со милион мали случајности кои на крајот откриваат една гола вистина – и најмалата одлука може да влијае и да ни го обликува животниот пат.

Книга: „Домаќинка од Бога дадена“ – Софи Кинсела

Одлична книга која ќе ве насмее до солзи и ќе ве потсети дека може да бидете сè што ќе посакате во животот и дека никогаш не е доцна за промена.
Датум: 12 Dec 2012
, Автор:

Снежана и ловецот (Snow White and the Huntsman)

Одлична преработка на класичната приказна за Снежана и седумте џуџиња...

Пронаоѓачот (The Finder)

ТВ серија за еден несекојдневен детектив...
Датум: 15 Feb 2012
, Автор: