Закони кои го штитат моминското презиме

Жените сè почесто го задржуваат своето моминско презиме при стапување во брак. Во многу земји жените не можат да го земат мажовото презиме дури и ако тоа го сакаат, бидејќи законот тоа не им го дозволува.
Датум: 01 јул 2015
, Автор:

Одиме ретро?

Сè повеќе млади жени одлучуваат при стапувањето во брак да го земат презимето на сопругот. Повеќе од 65% го промениле своето презиме со стапувањето во светата заедница. Дали овој ретро потег, нè враќа назад во 19 век?
Датум: 19 мај 2013
, Автор: