Зошто комарците ве касаат повеќе од другите луѓе?

Ако спаѓате во оваа група, добро е да знаете дека има начин како да станете помалку привлечни за овие натрапници.
Датум: 18 May 2017

Неверојатни придобивки од секојдневното јадење спанаќ и други зеленчуци со зелени лисја

Сите знаеме дека зеленчукот е добар за нас, но дали знаевте дека јадењето само една порција зеленчуци со зелени лисја дневно може да ве заштити од деменција?

Неколку начини да ги спречите габичните инфекции

Ситуацијата не е толку страшна колку што ви изгледа на почетокот и доколку ги следите овие совети ќе можете лесно да се заштитите од повторна габична инфекција...

Рани симптоми на рак кои не смеете да ги игнорирате

Oдложувањето е најлошото нешто што можете да го направите, бидејќи денес поголемиот број од карциноми можат целосно да се излечат доколку се откријат во рана фаза.

Почитувајте ги следниве неколку правила за да се заштитите од срцев удар

Професорката Андреа Чомистек од Универзитетот во Индијана спровела истражување чии резултати покажале дека во 75% од ситуациите срцевите удари можеле да се спречат.

Примарни причинители на рак на дојката кои треба да ги знаете

За да знаете како да го превенирате ракот на дојка треба само да бидете добро информирани. Научете колку што е можно повеќе информации за ваше добро, па потоа споделете ги и со другите жени во вашиот живот.

7 здрави навики за да ги избегнете настинките

Комбинацијата од неколку превентивни мерки може да ви помогне да се заштитите од сезонските вируси и настинки.