Поучна приказна: Потеклото на среќата

Еднаш живеело едно момче што едвај имало играчки бидејќи неговите родители немале пари. Но без разлика на сè, тоа било многу среќно.

Препреките се можност за успех: Кратка приказна со долга, но мудра порака

Еден цар решил да ги убеди своите луѓе во кралството дека препреките на патот всушност претставуваат можност за успех.

Поучна приказна: Врабецот на психијатар

Никогаш не заборавајте кои работи ви носат вистинска радост во животот!

Поучна приказна: Мудрецот и просветлувањето

Најважно е целосно да останете фокусирани на она што го сакате!

Поучна приказна: Судбината на едно дрво

Имајте храброст да бидете поинакви од другите!

Поучна приказна: Внимавајте пред да донесете одлука

Секогаш чувајте ги отворени вашите очи!

Поучна приказна: Никогаш не сфаќаме колку сме среќни сѐ додека ситуацијата не стане полоша

Луѓето ретко умеат да го согледаат богатството кое се крие во нив и среќата која секојдневно ги опкружува.

Поучна приказна: Ученикот и мокрите панталони

Секогаш обидувајте се да ги разберете луѓето и да им помогнете кога ќе имаат потреба од тоа.

Поучна приказна што ќе ви ги отвори очите: Разликата меѓу совршеноста и несовршеноста

Живееме во свет во кој совршеноста се поврзува со поимите први, моќни, во центарот на вниманието...

Поучна приказна за драгоценоста на животот: Непожелна гостинка

Прочитајте ја оваа поучна приказна која ќе ве потсети дека треба да ги цените луѓето во вашиот живот и дека треба да го искористите максимално секој момент поминат со нив...

Поучна приказна: Мечката и двајцата пријатели

Вистинските пријатели се навистина ретки!

Поучна приказна: Подарок од ќерка за татко

Ништо на светот не може да биде поскапоцено од љубовта на вашите најблиски!