Поучна приказна: Сладолед без чоколаден прелив

Сè уште постои добрина во човештвото!

Мудроста на животот

Поука: Бидете присутни каде и да сте.

Поучна приказна: Професорот, студентите и невозможниот тест со црна точка

Еден ден, еден професор влегол во својата училница и побарал од студентите да се подготват за непланиран тест.

Поучна приказна: Астрологот и ѕвездите

Грижете се за малите секојдневни работи, а за останатите - кога ќе дојде вистинското време.

Поучна приказна за драгоценоста на животот: Непожелна гостинка

Прочитајте ја оваа поучна приказна која ќе ве потсети дека треба да ги цените луѓето во вашиот живот и дека треба да го искористите максимално секој момент поминат со нив...

Поучна приказна: Зошто професорот им направил кафе на студентите?

Најсреќните луѓе го немаат најдоброто, туку го извлекуваат најдоброто од секоја можна ситуација.

Прекрасна кратка парабола за вербата во себе

Еднаш еден бизнисмен бил до врат во долгови и не можел да најде начин како да излезе од својата ситуација...

Порака од древните Абориџини: Сите ние сме посетители во ова време, на овој простор…

Ние набљудуваме со очите, слушаме со ушите, вкусуваме со јазикот, допираме со кожата...

Инженер наспроти доктор: Забавна приказна што инстантно ќе ве расположи

Еден инженер долго време бил невработен. Бидејќи не можел да најде работа, тој отворил медицинска клиника...

Поучна приказна: Како да се спречи галамата во семејството?

Следнава приказна ќе ве поучи дека секогаш треба да бидете задоволни со вашиот живот, бидејќи нештата можат да бидат многу полоши.

Поучна приказна: На другата страна од ѕидот

Една млада жена била многу горда на цвеќињата во нејзината градина...