Ретка снимка од Џ. Р. Р. Толкин како ја чита поемата „Еден прстен“

Ако сте голем фан на оваа трилогија, сигурно ќе сакате да слушнете како самиот Толкин ја чита поемата.
Датум: 04 Mar 2018

Дознајте дали сте оптимист или песимист: Оваа поема ќе го открие вашиот вистински поглед кон светот

Онаа верзија од поемата што ќе ви делува пореалистична и вистинита ќе ја открие вашата вистинска природа.

Моќна поема за смислата на животот

Она што сите го забораваме е дека суштината на животот се крие во малите, секојдневни работи на кои воопшто не им обрнуваме внимание.

Интересен спој на литературата и астрологијата: Поема за секој хороскопски знак

Неочекувана комбинација што ќе ги разбуди естетиката и поетичноста во вас.

Бидете силни и заминете: Во што се состои животната вистина?

Кратка поема која ќе ве замисли и ќе ве исполни со енергија да го зграпчите секој нов ден.

Моќни поеми кои ќе го излечат вашето скршено срце

Прозата е тука за умот, а поезијата за срцето.

Анонимна поема објавена во бар во Лондон по која полуде цел интернет

Нејзината содржина ќе ве развесели ќе ви го разубави денот. :)
Датум: 25 Jul 2015

„Дениција“ на Андреевски – врвно достигнување во македонската поезија

„Во тебе бев заљубен уште пред моето и твоето создавање, во тебе бев заљубен пред мојот прв збор (што го изговори твојата уста)...“
Датум: 16 Apr 2014
, Автор:

Вистинска приказна преточена во поезија: Но ти не го стори тоа

Ова е една илустрирана поема базирана на вистинска приказна, која сосема ќе ве трогне.
Датум: 21 Mar 2014
, Автор:

10 факти за Едгар Алан По кои досега не сте ги знаеле

Едгар Алан По е американски автор, поет, критичар, еден од претставниците на романтизмот во американската литература, најмногу познат по своите кратки раскази.
Датум: 23 Oct 2013
, Автор:

Необјавени рачно напишани стихови од Џим Морисон

Прочитајте една од многуте необјавени поеми на Кралот на гуштерите...
Датум: 21 Oct 2012
, Автор:
12