6 знаци кои покажуваат дека сте подготвени да имате уште едно дете

Еве како да знаете дали веќе е време да го зголемите вашето семејство со уште еден, двајца или тројца членови.

9 знаци дека тој не е подготвен за брак

Иако ги исполнува сите критериуми, постојат некои пукнатини во основата на вашата врска поради кои се сомневате дали тој навистина е подготвен да се врзе.

5 начини да ја скротите анксиозноста пред да заминете на пат

Дали некогаш сте посакале да одите на некое подалечно патување, но сте се откажале од таквата идеја поради анксиозноста која како сенка ја влечете со вас?

10 знаци дека сте во многу подобра форма отколку што мислите

Неколку пропусти не прават многу разлика и не би требало негативноста да ви застане на патот и да ве спречи во остварувањето на вашите фитнес цели.

Не е спремен за врска: Погрешно време или погрешен маж?

Она што го знаеме за врските воопшто не е квантна физика, туку основна психологија.

20 очигледни знаци дека сè уште не сте подготвени за бебе

Биолошки часовник? Не, вие не го чувствувате неговото отчукување. Барем сè уште не.

Колку сме НАВИСТИНА отворени за промени?

Еве ви неколку совети - како да станете свесни за промените и да прифатите дека промените мора да се случуваат, ако сакате да напредувате лично и професионално...
Датум: 22 Jun 2014
, Автор:

Кога е вистинскиот момент?

Сите сме во некаква потрага по тоа кога е ВИСТИНСКИОТ МОМЕНТ. Постојано сме во спрега со тоа чудно прашање: дали е вистинскиот момент сега? А кога е?
Датум: 30 Apr 2014
, Автор:

Не влегувајте во врска за која не сте подготвени

Врските се одлична работа, си наоѓате некој со кого ќе го пополните времето резервирано за нежности и љубов. Сепак не влетувајте во врска доколку не сте подготвени...
Датум: 01 Mar 2012
, Автор:

Начини на самоодбрана за жени

Многумина мислат дека доколку стојат подалеку од темни улички и лошо друштво, нема да им се случи ништо страшно. Неточно!
Датум: 18 Feb 2012
, Автор:

16 вистини кои нè прават посилни

„Потребно е многу повеќе храброст да се откријат на виделина работите за кои не сме сигурни отколку што е потребно за да се скријат... Цврстината е во душата и во духот, а не во мускулите и во незрелиот ум.“
Датум: 03 May 2011
, Автор:

Совети за вашето прво тетовирање

Тетовирањето, особено кога се случува за првпат, претставува едно непријатно емоционално искуство...