Дознајте кој град во светот е 6 пати по ред прогласуван како најдобар за живеење

ЕИУ потенцира дека животот е најудобен во градови со средна големина во богати земји со релативно мала густина на населеност.

Кои се 25-те најбогати земји во светот?

Помалите земји продолжуваат да доминираат на листата за најбогати земји во светот, додека првите три се немаат сменето од 2015-та година.

Изненадувачки податоци за човековото тело: Чоколадото ги топи килограмите, масажата ги отстранува лузните

Човековото тело крие многу мистерии кои можат да ни помогнат во зачувување на нашето здравје и добрата физичка состојба.
Датум: 13 мај 2015
, Автор:

Во внатрешноста на новиот центар за податоци на Фејсбук

На работ на Арктичкиот круг, каде што реката Луле се сретнува со Ботничкиот залив во Лулео, Шведска се наоѓа најновиот центар за податоци на Фејсбук.

Паметен ремен за вашето куче

Откако ќе го закачите на ременот на вашето куче, тој прави мониторинг на секаков вид податоци базирани на расата, тежината и староста на кучето.

22 факти за пивото кои не ги знаевте

Ако сметавте дека знаете многу за вашата омилена пијачка, овие податоци можат да ве премислат.

Проверете колку време минувате на интернет

Тоа лесно можете да го направите со помош на неколку алатки во Гугл Хром.
Датум: 27 јул 2012
, Автор:

10 интересни држави за кои сигурно не сте чуле

Во светот постојат повеќе од 258 држави, па некои помали, колку и да сакаме, не можеме да ги запаметиме. Во оваа листа ќе ви прикажеме 10 прекрасни мали земји, претставувајќи некои интересни информации за нив.

УСБ стикче кое не се губи

Одите на важен состанок и се плашите да не ги загубите вашите податоци? Еве едно прекрасно УСБ стикче кое ќе ви заврши работа.
Датум: 13 мај 2012
, Автор:

Како да ја усовршите способноста за помнење?

Дали ви се случило да влезете во просторија и да заборавите по што сте дошле или да не можете да се сетите на нечие име или име на некоја книга или филм?

Факти за женскиот оргазам

Од едно истражување направено на околу 2.000 жени, за целите на емисијата „Dr. Phil“, добиени се многу интересни податоци за оргазмот...