Знаењето е венец на главата, а богатството јарем на вратот: Персиски поговорки и мудрости

Прочитајте ги следниве персиски мудрости кои кријат длабоки вистини за човечкиот живот...

Орелот кој сака да го дофати сонцето, не смее да ги опушти крилјата: 117 германски поговорки и мудри изреки

Прочитајте ги овие мудри изреки кои ќе ве замислат и ќе ви ги отворат очите...

6 неверојатни индијански поговорки кои ќе ве натераат да размислите

Индијанците отсекогаш биле во допир со некоја сила која е поголема од нив...
Датум: 02 Sep 2017

Големите мудрости на африканските племиња

Oвие вистинити поговорки ќе ве поттикнат на размислување.

22 мудри арапски поговорки кои ќе ви го прочистат умот

Блискиот Исток важи за лулка на цивилизацијата, а културното наследство што го има оставено и ден денес е од непроценливо значење.

Љубовни поговорки од различни култури кои ќе ви го стопат срцето

„Кафето и љубовта имаат најдобар вкус кога се топли.“ – Етиопска поговорка

50 мудри изреки од земјите на ориентот – Арабија

Арабија има вековна традиција која произлегува од арапската цивилизација. Дел од секоја култура се и мудрите народни изреки.
Датум: 13 Jul 2015

Љубовта е слепа…

„Не бакнувајте се пред влезната врата, бидејќи љубовта е слепа, но не и соседите.“
Датум: 24 Sep 2012
, Автор:

Пивопијски мудрости

„Кога читав за лошите последици од алкохолот, одлучив да се откажам од… читањето.“ – Хенри Јангмен
Датум: 22 Sep 2012
, Автор: