Патување во еден поинаков свет: Племето Десана низ прекрасни фотографии

Фотографии кои ни раскажуваат една сосема нова приказна...
Датум: 08 Mar 2016

Мудрости од познат индијански поглавар кои ќе ве замислат за денешното општество

10 цитати на големиот индијански поглавар кои сигурно ќе стават многу работи за денешната „модерна“ култура под еден голем знак прашалник.

Крикет воините од племето Масаи

Воини кои своите копја и стрели ги замениле со палки и топчиња...

Африка низ прекрасни портрети на локалните жители

Душа, тело и фотографија - совршена комбинација!

Заедници кои се сè уште недопрени од модерната цивилизација

Петте „најдалечни“ заедници кои живеат сосема изолирано и целосно ги задржале своите верувања и традиции...

Живите мостови во Индија

Некои од овие мостови се стари повеќе од 500 години, а за еден мост да биде функционален потребни се најмалку 10 до 15 години заплетување на корените.
Датум: 17 Nov 2010
, Автор: