Патување во фантазијата: Слатки цртежи покрај утринското кафе

Погледнете дел од овие утрински приказни кои ќе ве одведат на патување во светот на имагинацијата...

Артист го користи небото како платно за неговите брилијантни цртежи

Францускиот графити артист и карикатурист Томас Ламади наоѓа необична инспирација во чистите неба кои се издигнуваат помеѓу структурите на модерната архитектура...
Датум: 19 Apr 2015
, Автор:

Прекрасни минијатурни уметнички дела исцртани на необични „платна“

Целта на овој артист е да создаваде универзален јазик со помош на неговата уметност.

Направете сами: Прекрасна слика со помош на вашето семејство

Денеска ќе ви презентираме еден интересен „направи сам“ фамилијарен проект, кој ќе ви остане како драг спомен и убав украс за домот.

Неверојатен боди арт инспириран од природата

Одличниот боди арт уметник Јоханес Стотер ги претвора луѓето во овошја, зеленчуци, дрвја, камења, жаби... :)

Стари куфери како платна за сликање носталгични спомени

Оригинална фотосерија која прикажува спомени од „некое друго време“ насликани на куфери наместо на платна.

Извадоци од писмата на Винсент ван Гог до неговиот брат Тео

„Човек може да носи голем оган во душата, а никој да не може да се стопли од него. Минувачите не гледаат ништо, освен малку чад што излегува од оџакот, и секој заминува по својот пат.“
Датум: 04 Aug 2012
, Автор:

Водени цртежи

Suminagashi е стара јапонска техника на сликање на водена површина со цел да се создадат цртежи со мермерен ефект. Буквално значи лебдење на мастилото.
Датум: 25 Jun 2012
, Автор:

20 интересни дезени на култните патики „Старки“

Ова се еден мал дел од најинтересните модели на овие култни патики...

Интервју со уметникот Славчо Максимовски

Талентиран, интелигентен и неверојатно освестен млад човек, Славчо Максимовски (23) е пример за посветеност и љубов кон уметноста. Моментално ја привршува својата дипломска работа на Факултетот за уметности...
Датум: 11 Apr 2012
, Автор:

„Старомодни“ портрети насликани со еден куп прашина

Потребен е навистина исклучително креативен ум, за да се смисли ваква техника на создавање слики во старомоден стил. Инвентивната артистка Алисон Кортсон создава слики користејќи прашина...

Слика без четка, со помош на гравитацијата

Дваесет и пет годишната Ејми Шеклтон од Торонто ги црта овие интересни, колоритни, водени цртежи, без да користи четка или прсти, туку само со шишенца со боја и потпирајќи се на гравитацијата.
12