3 нешта што треба да ги нагласите кога барате покачување на платата

Фокусирајте се на тоа зошто го заслужувате, наместо зошто ви е потребно

Знаете ли зошто илјадници жени во Исланд ги напуштаат работните места во 14:38 часот?

За илјадници жени од Исланд, борењето за еднакви права значи излегување од работа порано.

Колку долго треба да штедите за да купите стан во некои од најголемите светски градови?

Њујорк: 12 години. Просечна месечна плата: 3.547 долари. Просечна вредност на стан: 522.350 долари.

7 начини на кои вашиот живот ќе се подобри откако ќе најдете работа

Влегувањето во канцеларија на првиот работен ден може да биде навистина застрашувачки. Но, нештата потоа брзо се менуваат...
Датум: 04 мар 2016

10-те најплатени актери за 2015-та!

Додека ги чекаме новите филмски остварувања за 2016-та, се навраќаме на овогодишната кино програма и ги набројуваме најплатените актери во 2015-тата.

20 знаци дека сте успешни иако не сте свесни за тоа

Ова се 20 знаци дека сте постигнале многу повеќе отколку што мислите.
Датум: 09 мар 2015
, Автор:

Чувството кое сите го имаме секој понеделник

Еве како отприлика изгледа...
Датум: 22 јул 2013
, Автор:

Неколку доволно силни причини да си побарате друга работа

Се сметате себеси за одговорен и работлив човек, но едноставно не уживате во работата која ја имате...

5 најсреќни држави за живеење

Светскиот извештај за тоа каде најсреќно се живее, кој го создава комисија од Обединетите Нации, нуди листа според која јасно во која земја граѓаните се најисполнети од животот кој таа им го нуди.

Каков вид плата земате вие?

Бидејќи платите во нашата земја се ниски и ретко кој е задоволен со своите месечни примања, тие си заслужуваат свои имиња. Па каква плата добивате вие?

Како да преговарате за повисока плата?

Запрашајте се „Што доколку ме одбие?“ и размислете дали сте толку незадоволни што ќе посакате да ја промените работната средина доколку вашиот предлог за зголемување на платата биде одбиен...

Колку пари ни се доволни за да бидеме среќни?

Што мислите, дали во Македонија плата од 15.000 долари годишно е сосема доволно за да бидете среќни? Според слободна проценка станува збор за месечна плата од околу 54.000 денари.
12