10 факти за пирамидите кои можеби го докажуваат постоењето на древна напредна технологија

Древните пирамиди во Гиза го воодушевуваат човештвото со векови.
Датум: 27 Jun 2017

Најголемите нерешени мистерии во светот

Прочитајте за добро познатите нерешени мистерии кои и по многу години, сепак сè уште ги мачат и најголемите умови во светот.

Древниот град на Маите во Гватемала

Во северниот дел на Гватемала, сместен е античкиот град Тикал кој бил главен центар на цивилизацијата на Маите.