Уметница создава неверојатни 3Д желе торти со пејзажи

Нејзините торти се вистински пример за уметност што се јаде.
Датум: 31 Mar 2018

Смрзнати пејзажи раскажуваат зимска приказна за европските шуми покриени со снег

Студот продолжува, а германскиот фотограф Килиан Шонбергер решил да ги фотографира последните зимски денови и да го направи серијалот „Зимска приказна“.
Датум: 22 Mar 2018

Уметница користи конец за да создаде неверојатни пејзажи

Наместо боја, Вера ги користи нејзините вештини за везење и создава неверојатни пејсажи.
Датум: 04 Mar 2018

30 села низ светот кои изгледаат како да се од бајките и кои можете да ги посетите

Сигурно сте имале денови кога сте посакале да избегате во еден магичен, бајковит свет.

Магични летни пејсажи

„Фотографиите го спојуваат светот на начин на кој ништо друго не би можело. Преку нив вие можете да патувате насекаде низ Земјата“ - Патрик Смит.

Неверојатни места за живеење

Да можете во овој момент да бирате, каде би сакале да живеете?

Зимските пејсажи на Финска

Финска - земја на 187.888 езера и прекрасни снежни предели од кои ќе ви застане здивот...

Предели насликани како што ги гледа човечкото око

Пред да биде пронајдена фотографијата, пејсажното сликарство било единствен начин визуелно да се забележи некој предел. Погледнете како изгледаат овие пејсажи насликани и фотографирани.

Друга димензија на голото тело

На прв поглед, сè што гледате на фотографииве е заљубен пар на клупа, човек што си лови рипки итн., но ако подобро се загледате, ќе забележите неправилни облици...

Инспиративни исечоци од хартија

Бови Ли е артистка која изработува исечоци од хартија, кои се производ на нејзината голема имагинација, посебна техника и талент.
Датум: 06 Oct 2010
, Автор: