Дознајте колкава е пензијата во земјите низ светот

Сте размислувале ли никогаш колкава пензија би земале кога би живееле на некое друго место во светот, надвор од вашата родна земја?

Прекрасна идеја: Стари мачки одат во посета на домови за пензионери

Едно прифатилиште за мачки во Охајо покренало прекрасна иницијатива, во која миленичињата кои се постари од седум години се носат во посета на луѓе сместени во домови за пензионери.

Дискотека за пензионери

Во центарот на Киев, секоја сабота во подземната железница Театрална се собира голема група пензионери, со цел да се видат со нивните стари пријатели и малку да се подружат и забавуваат.