Деветте круга на пеколот за интровертите

Интровертните луѓе се одликуваат со одредени карактеристики кои се лесно забележливи.

Луѓе го опишуваат својот најголем пекол. Кој е вашиот?

Некој на Редит им предложил на корисниците да опишат како би изгледал нивниот личен пекол. Никој не спомнал ѓаволи, вили и огнени базени, но сепак не би сакале да се најдеме во ниедна од овие 10 ситуации.
Датум: 06 мар 2015
, Автор:

Врата кон пеколот – вулкански кратер кој гори над 40 години

„Врата кон пеколот“ е поле со гас во пустината Каракум во Туркменистан, кое гори веќе подолго од 40 години. Разгорениот кратер првин бил пронајден од страна на советските научници во 1970 година...

Белиот храм – спој на будизам и надреална уметност

Запознајте се со Ват Ронг Кун, храмот на будизмот, симболиката и уметноста.

Апел до рајот

Краткиот анимиран филм „Апел до рајот“ е изработен од Дејвид Лисби, од колеџот „Ринглинг“. Интересната и инспиративна приказна на филмчето е надополнета со забавно замислените ликови...